Project: Herstructurering bedrijventerrein Mijdrecht

  • Overzicht bedrijventerrein Mijdrecht
  • Overzicht bedrijventerrein Mijdrecht

Situatie

‘De kwaliteit van de openbare ruimte is op orde, maar de kwaliteit van een aantal private percelen blijft achter’. Vooral de uitstraling van de Industrieweg is van belang. De Industrieweg is naast de toegangsweg van het bedrijventerrein tevens een belangrijke entree naar Mijdrecht.

Opdracht

De opdracht luidt: Werk aan een kwaliteitsverbetering en verduurzaming van het private vastgoed gelegen aan de Industrieweg. Dit resultaat kan alleen worden bereikt met de eigenaren/ondernemers. Stap-voor-stap moet de Industrieweg in kwaliteit en uitstraling verbeteren.

Aanpak

We beginnen klein met als doel om op korte termijn successen te boeken die als een vliegwiel kunnen gaan werken voor andere ondernemers. We zijn gestart met een pilot waarbij ondernemers en gemeente samenwerken aan de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van het private vastgoed. Ondernemers hebben zich voor de pilot kunnen aangemeld als ‘ambassadeur’. Wat de ondernemers als resultaat krijgen is een business case bestaande uit een aantal visualisaties van de kwaliteitsverbetering en een kosten en baten overzicht van investeringskosten en energiebesparingen. Ondernemers betalen zelf mee aan het opstellen van de business case.

Resultaat

Het resultaat is dat met ondernemers afspraken zijn gemaakt over de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van het vastgoed en is gestart met de realisatie.

Facts

Opdrachtgever

Gemeente De Ronde Venen

Werkzaamheden

Locatieanalyse
Ontwikkelstrategie
Projectmanagement

Periode

2013-2016

Programma

175 hectare bruto oppervlakte
400 bedrijven
5.000 arbeidsplaatsen

Stedenbouwkundige / architect

Opdrachtgevers